nieuws

Nieuw stadion voor FC Twente in Enschede

bouwbreed

De in het betaald voetbal uitkomende club FC Twente gaat een nieuw stadion bouwen in Enschede. Het oorspronkelijke plan om een f. 25 miljoen kostend complex neer te zetten bleek uiteindelijk niet haalbaar. De club kiest daarom voor een goedkopere variant, waarvan de kosten zo tegen de f. 20 miljoen lopen.

Het stadion krijgt 15.500 overdekte zitplaatsen. De nieuwe ‘voetbaltempel’ wordt gebouwd tegenover de Technische Universiteit, aan de rand van Enschede. Trainingsvelden en parkeerplaatsen meegerekend beslaat het stadion er zo’n drie hectare grond. In de nabijheid bevindt zich het NS-station, zodat voetbalsupporters van de bezoekende club in het vervolg snel ter plaatse zijn.

Verouderd

FC Twente speelt sinds 1965 in het Diekmanstadion maar het onderkomen is langzamerhand te verouderd. Aanvankelijk werd nog gedacht aan een renovatie maar uiteindelijk viel de keus op nieuwbouw. In het hoofdgebouw van het nieuwe stadion komen onder andere kleed- en douche-accommodaties, een bestuurskamer, business-seats en ontspanningsruimten voor respectievelijk zakenmensen, sponsors en supporters. Ook staat er een horeca-gelegenheid gepland.

Aan het definitieve ontwerp van het voetbalstadion wordt nog druk gewerkt. Daarna gaat FC Twente met geinteresseerde aannemersbedrijven om de tafel zitten. FC Twente financiert de bouw van het stadion helemaal zelf. De gemeentelijke bijdrage bestaat uit de aanleg van de infrastructuur en parkeergelegenheid bij het complex. Nog dit jaar hoopt men met de 14 maanden durende stadionbouw te ke beginnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels