nieuws

Geleidelijk zachter

bouwbreed

Voor het eerst sedert 29 november stijgt de barometer vandaag tot meer dan 1030 mbar. Helaas duurt het hogedrukweer (net als gisteren is het ook vandaag droog met zonneschijn) niet lang. De komende dagen dringen uitlopers van zeer diepe IJslanddepressies weer tot onze streken door.

Daardoor geleidelijk oplopende temperaturen, vrij veel bewolking en stijgende regenkansen: met name tegen het einde van de week. Gisternacht heeft het in het buitenland plaatselijk matig gevroren.

Op de vliegbasis Twente werd -0.7gr. C geregistreerd. Zeer koud in Scandinavie, met in het Noorse/Zweedse grensgebied een temperatuur van -37gr. C in Drevsjo. Ook de Amerikanen hebben het bitter koud. Zondag meldde zelfs Washington -15gr. C.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels