nieuws

Geen extra geld voor slachtoffers van asbest

bouwbreed

Dansk Eternit in het Noorddeense Aalborg heeft geen geld voor een fonds voor door longkanker getroffen ex-werknemers van de fabriek.

De 11,4 miljoen Kronen (f. 3 miljoen) waarom de oud-werknemers hebben gevraagd gaan de financiele mogelijkheden ver te boven, aldus bestuursvoorzitter-directeur Poul Skovgaard tegenover het dagblad Aalborg Stifstidende. Dansk Eternit heeft in het verleden -na lang juridisch touwtrekken- de financiele eisen van personeel dat was betrokken bij de (inmi ddels gestaakte) asbestproduktie met een bedrag ineens afgekocht. Sindsdien hebben zich echter telkens nieuwe gevallen van longkanker voorgedaan bij ex-werknemers, die daarom recent te kennen hebben gegeven de onderhandelingen te willen heropenen. Volgens medici van het ziekenhuis in Aalborg zal als gevolg van de asbestproduktie tot ver in de volgende eeuw longkanker blijven voorkomen.

Reageer op dit artikel