nieuws

Expositie van allochtone architecten

bouwbreed Premium

Van 18 januari tot en met 27 februari tonen tien in ons land werkzame allochtone architecten in het Haarlemse Architectuur bouwhistorische Centrum (ABC) hun werk. Het gaat daarbij om de architecten Mike Janga, Ernst Kasanmoentalib, Gerrit Kuen, Lucien Lafour, Ed Morry, Djuanita Soedjono, Timmy Thio, Bert Tjhie, Freddy van Trikt en Carel Weeber.

Na Haarlem zal de expositie een tournee door ons land maken en onder meer getoond worden in Enschede, Leeuwarden en Amsterdam. De titel van de expositie is ‘Op reis’ en verwijst naar de beide culturen waaraan de ontwerpers veelal hun inspiratie ontlenen. Zij zijn afkomstig uit Indonesie, Suriname en De Antillen.

Bij de expositie verschijnt een boekje. In Haarlem exposeert het ABC in verband met een verbouwing dit keer in het voormalige woonhuis Enschede aan het Klokhuisplein in Haarlem. Dit monumentale pand is daarmee voor het eerst voor het publiek toegankelijk.

Reageer op dit artikel