nieuws

Betoncentrale Neutronweg mag in bedrijf blijven

bouwbreed

De betoncentrale van de Terrein Exploitatiemaatschappij Neutronweg Utrecht mag gewoon blijven doordraaien. Dat is bekend geworden bij de Raad van State in Den Haag.

Daar hadden twee concurrenten, die op hetzelfde bedrijventerrein aan de Neutronweg gevestigd zijn als TNU, rechter J. Leyten verzocht de centrale stil te leggen. TNU beschikt nog niet over een geldige hinderwetvergunning en op grond van de wet zou de centrale daarom niet in het bedrijf mogen zijn.

De provincie heeft echter officieel laten weten te gedogen dat TNU de centrale wel laat draaien.

Het provinciebestuur is van plan om een hinderwetvergunning te verlenen. De vergunning komt er aan en daarom kan nu doorgewerkt worden, zo vinden de ambtenaren.

De concurrenten, Betonmortelfabriek BEFU en Pioneer Beton Netherlands BV, zijn van mening dat deze gang van zaken in strijd is met milieurichtlijnen van minister Alders van Vrom.

Rechter Leyten heeft hierin geen aanleiding gezien in te grijpen en laat de betoncentrale draaien. BEFU en Pioneer zeggen mede zo fel te zijn op de concurrentie omdat er sprake is van een krimpende betonmarkt.

Reageer op dit artikel