nieuws

Ahlmann AZ4 wendbare grafdelver voor Veenendaal

bouwbreed

Voor de gemeente Veenendaal heeft Ahlmann Nederland BV een zwenklader van het type AZ4 zodanig aangepast, dat hiermee op de gemeentelijke Algemene begraafplaats bijzonder graafwerk kan worden verricht.

Tot nu toe gebruikte de gemeente een tractor met knijperinrichting. Deze machine gaf evenwel veel problemen bij het manoeuvreren tussen en over de bestaande graven.

De AZ4 is uitgerust met een speciale graafarm met knijperbak waarmee de gemeente thans beschikt over een mechanische grafdelver waarmee men veel beter uit de voeten kan. Vooral de vierwielbesturing en de mogelijkheid tot het rijden in hondegang verleent de kleine lader een grote beweeglijkheid. Een standaard aanwezige hydraulische snelwisselinrichting waarmee verschillende aanbouwwerktuigen ke worden bediend, verleent de AZ4 een universele inzetbaarheid. Hiermee laat de machine zich behalve voor graafwerk ook gebruiken voor het opschonen van vijvers en sloten, uitvlakken van zandpaden, verladen van stortgoederen alsmede het opperen bij straatwerk. De korte maar positieve ervaringen van Veenendaal zijn voor de gemeente Barneveld ook aanleiding geweest een dergelijke grafdelfmachine aan te schaffen.

De heer J.F.H. Heuseveldt, hoofd afdeling reiniging, plantsoenen en onderhoud van de gemeente Veenendaal neemt de Ahlmann grafdelver in ontvangst van Fred Franken van Ahlmann Nederland.

Reageer op dit artikel