nieuws

Denen azen op orders River Plate brug in Zuid-Amerika

bouwbreed

Een bezoek van een omvangrijke Deense handelsdelegatie onder leiding van de minister van Landbouw gaat zich tijdens een in de komende week plaatsvindend bezoek aan Zuid-Amerika sterk maken voor de slotsprint in de race om orders in het kader van de realisering van de brug over de River Plate tussen Buenos Aires en Colonia in respectievelijk Argentinie en Uruquay. Het gaat hier om een 45 km lange brug, een wereldrecord-lengte als het bruggen betreft.

Achter de Deense offerte staat een joint venture tussen de ingenieursbureaus Kampsax en Cowi-Consult met dochtermaatschappij Comar. De toewijzing van orders geschiedt door een lokaal consortium in samenwerking met de Wereldbank, die de voorbereidende onderzoeken financiert. Op het programma van de handelsdelegatie staan verder tal van andere zaken. Zo wordt verwacht dat in Argentinie een principeakkoord kan worden ondertekend over de aanleg van een windmolenpark door de firma Miconmoller.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels