nieuws

Batibouw overzichtelijk door segmentering

bouwbreed

Voor de 34ste maal wordt in Brussel de ‘Internationale Beurs van het Gebouw, de Renovatie en de Binnenhuisinrichting Batibouw ’93’ gehouden. De beurs duurt nog tot en met zaterdag 13 maart.

Kenmerkend voor de beurs zijn een groot aantal bezoekers en een grote overzichtelijkheid door een goede segmentering van de produkten en diensten in de twaalf hallen.

Verder kenmerken de hallen zich meer of minder door saaiheid, zeker als men ze vergelijkt met de bouwbeurs in Utrecht. Wel zijn de produkten en diensten bij Batibouw veel herkenbaarder opgesteld. Dat wordt nog bevorderd door de eenvoudige bouw van de beurs.

De hallen (Paleizen) 1 tot en met 12 zijn naast elkaar gesitueerd.

Door de veelheid en de betrekkelijk geringe afmetingen ervan zijn de produkten ook gemakkelijk naar produktgroe pen in een hal onder te brengen.

Belangstelling Op de Batibouw trekken vooral de openhaarden- en kachel-exposities alsmede de douche- en badafdelingen grote belangstelling. De expositie van ketels, grote kachels en verwarmingsapparatuur trekt beduidend minder belangstelling.

Dat is ook wel te begrijpen omdat de beurs ook voor niet vakmensen toegankelijk is. De verwachting is dat de iets kleinerw beurs dan Utrecht, met een netto oppervlakte van 70000 m2, wederom meer be zoekers trekt dan vorig jaar.

Toen passeerden 553256 de ‘paleis’-poorten’.

Haarden-en kachels In de hal 6 valt voor wat betreft het tegelaanbod, maar ook van wanden en deuren en dergelijke, vooral de hang naar nostalgische uitvoeringen op.

Grote belangstelling is er verder voor de kachel- en haarden stands. Dat komt vooral doordat de gas- of conventioneel gestookte kachels en haarden waarlijk revolutionaire ontwikkelingen hebben doorgemaakt, waardoor haard en kachel een veel grotere functie en invloed in de woning hebben dan voorheen. Grotere verwarmingscapaciteiten, convectieverwarming en een beperking van de milieuvervuiling zijn daarbij belangrijke ontwikkelingen.

In de hallen 7 en 9 waar sanitair is ondergebracht is een overweldigende keuze in kranen, douches en baden. Vooral de bubble-baden trekken be langstelling. Veel nieuwe ontwikkelingen zijn er echter niet te vinden. Dat geldt nog in versterkte mate voor de verwarming- en grote ketelsector in hal 12. Op het gebied van ketel- en boilerontwikkelingen heeft men duidelijk pas op de plaats gemaakt. Kennelijk verwacht men een teruglopende markt op dit gebied. Ook in hal 8 waar veel bouwprodukten en afwerkmaterialen zijn te zien is de belangstelling er wel, maar zijn nieuwe ontwikkelingen niet te melden.

Dakpannen zijn ook de enorme aantallen stalen dakbedekkingen, die op Batibouw zijn te zien. De bekende dakpannen in staalplaatuitvoering zijn er te kust en te keur. Overigens is er ook een rijk aanbod aan kunststof dakbedekkingen. Vervolgens is opmerkelijk op de Batibouw het overweldigende aanbod in ‘kant en klaar’-woningen. Deze produkten zijn over de hallen 4, 5 en 6 verdeeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels