nieuws

Van alles mis in Leiden

bouwbreed

Minister Ritzen en staatssecretaris Cohen van Onderwijs en Wetenschappen hebben onlangs in antwoord op Kamervragen laten weten dat er ten aanzien van de bouw van De Annex in Leiden niks aan de hand is.

Misschien zouden zij echter eens de moeite willen nemen de zaak serieuzer te onderzoeken. Want nieuwe onthullingen door Cobouw tonen aan dat er bij de Rijksuniversiteit Leiden juist heel wat mis is met dit po: ofwel ernstig bestuurlijk blunderen, ofwel medeplichtigheid aan zaken die het daglicht niet ke verdragen.

Met het stiekumme gedoe rond het vertrek van de directeur bedrijfvoering lijkt het College van Bestuur van de RUL zijn bedenkelijke rol slechts te bevestigen. Tot nu toe heeft de RUL-top zich verscholen achter zijn ambtenaren. Maar het geeft geen pas de eigen bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het werk van die ambtenaren uit het oog te verliezen. Er zijn wel bestuurders in den lande voor minder afgetreden of weggestuurd.

P.S.

Reageer op dit artikel