nieuws

Quorum A-160 bewaakt woning en bouwkeet

bouwbreed Premium

Onder de naam Quorum A160 wordt een nieuw type inbraakbeveiliging op de markt gebracht dat door zijn universele toepassingsmogelijkheid zowel voor particuliere als zakelijke doeleinden is te gebruiken. Het systeem werkt kabelloos. Montageproblemen spelen hier derhalve niet terwijl de beveiliging steeds naar een andere locatie is mee te nemen. De gevoelige werking van de apparatuur garandeert een optimale signalering, waarmee een continue beveiliging van eigendommen is gewaarborgd.

Jaarlijks worden verzekeraars door aannemingsbedrijven geconfronteerd met een schadeclaim van rond de f. 75 miljoen; alleen schade als gevolg van diefstal, brandstichting en vernieling op de bouwplaats. Met het nemen van preventieve maatregelen waarvoor vaak niet eens diep in de buidel behoeft te worden getast kan deze z.g. criminele schade al in belangrijke mate worden teruggebracht.

Met de Quorum A-160, een werkelijk betaalbare beveiliging, wordt op het gebied van bewakings- en beveiligingsapparatuur, mede vanwege de verplaatsbaarheid ervan, een nieuwe interessante oplossing aangereikt. Het A-160 systeem is bedoeld om zowel permanente woningen en gebouwen als tijdelijke onderkomens (bouwketen en materiaalloodsen) doelmatig tegen inbraak te beschermen.

De apparatuur vormt een afgerond systeem, werkt onafhan kelijk en vraagt, op een lichtnet aansluiting na, geen enkele andere montage of aansluiting. Hierdoor is de apparatuur als intern waarschuwingssysteem steeds op te stellen in die ruimte of dat pand dat beveiliging behoeft.

Het systeem bestaat uit een kastje dat eenvoudig op elke plek in huis, kantoor, of bedrijf is te plaatsen. Het elektronisch hart van de A-160 registreert met grote gevoeligheid nietwaarneembare geluidsgolven binnen een besloten ruimte.

Dat houdt in dat zodra een buitendeur of raam wordt geopend, gebroken of vernield, drukverschil onstaat waardoor het alarm inpandig in werking treedt. Op beweging wordt niet gereageerd. De gevoeligheid van de apparatuur is zodanig regelbaar dat de normale bedrijvigheid binnen het pand of de ruimte, waaronder ook het openen en sluiten van binnendeuren. niet wordt geregistreerd.

Buitenalarm

Het in bedrijf stellen van de apparatuur gebeurt simpel door het omdraaien van een sleutel. Ook de reactietijd, het aantal seconden tussen waarneming en in werking treden van het alarm is instelbaar; in dit geval van 0 tot 20 seconden. In deze opstelling is de apparatuur bedoeld als waarschuwingssysteem binnen het pand zelf.

Op de A-160 is echter met een stekkerverbinding ook een buitenalarm aan te sluiten in de vorm van een sirene in combinatie met flitslicht. Dit buitenalarm met helder rood signaallampje wordt goed zichtbaar tegen het pand gemonteerd. Pogingen dit buitenalarm uit te schakelen stranden doordat het alarm direct in werking treedt. De ingebouwde sirene produceert een dermate oorverdovend geluid dat het zowel buiten als binnen waarneembaar is. Op deze wijze leent het systeem zich ook voor binnen als tweede alarm, omdat het alarm ook goed hoorbaar is op andere verdiepingen of verder afgelegen delen van het pand.

Bij het onverhoopt uitvallen van de stroom blijft het systeem in werking doordat automatisch wordt overgeschakeld op voeding van een interne batterij.

Voor informatie over de Quorum A-160: G. van Steyn, Wassenaar 01751-40860.

Reageer op dit artikel