nieuws

Milieuprocedure gasverwerkingspo Eemshaven begonnen

bouwbreed Premium

Conoco, een dochteronderneming van het Amerikaanse chemieconcern DuPont de Nemours, heeft via een zogenoemde startnotitie de eerste stap gezet voor een milieu-effectrapportage voor de aanleg van een groot gasaanlandings- en verwerkingspo in de Eemshaven. Met dit po is een investering van f. 4 miljard gemoeid en een blijvende werkgelegenheid van 1700 man.

Al eerder maakte Conoco bekend dat de Eemshaven op het lijstje stond om er gas aan te landen uit het Britannia Veld dat tussen Groot-Brittannie en Noorwegen ligt. Het gaat om het grootste onontgonnen veld in de Britse sector van de Noordzee met een mogelijke reserve van 90 miljard kubieke meter.

Conoco meent dat de Eemshaven een ‘zeer belangrijk toekomstig’ gasverwerkingscentrum in Europa kan worden.

Als alle procedures (mer, vergunningaanvragen) zijn afgerond, kan in 1997 met het po worden begonnen.

Reageer op dit artikel