nieuws

Kopenhagen krijgt centrum voor stadsecologie

bouwbreed Premium

Op een van de drukst bezochte punten in de Deense hoofstad Kopenhagen komt een centrum voor stadsecologie. De gemeentelijke overheid en het regionaal fonds van de EU betalen ieder de helft van de investering, die f. 10 miljoen vergt. Het stadsecologisch centrum wordt gevestigd in een te renoveren pand uit het begin van de eeuw, dat wordt beschouwd als een kenmerkend en onvervangbaar stuk architectuur.

Bij de renovatie zal uitsluitend oud materiaal worden gebruikt, te weten van het complex zelf en sloopmateriaal afkomstig uit het Vesterbrokwartier. In de 5400m2 omvattende hal zal men zich ke orienteren op de mogelijkheden voor milieuvriendelijke stadsvernieuwing. Tevens worden er culturele faciliteiten voor de Vesterbro-bewoners in ondergebracht. De werkzaamheden, die worden uitgevoerd door langdurige werklozen, moeten in de tweede helft van 1994 zijn afgerond.

Reageer op dit artikel