nieuws

Havenregio Adam wil bouw tweede sluis IJmuiden

bouwbreed Premium

De Amsterdamse havenregio wil een tweede sluis bij IJmuiden voor het behoud en de verdere groei van het havengebied langs het Noordzeekanaal.

Drs. P. Jonker, wethouder van de Amsterdamse haven, en directeur drs. G. van den Heuvel van het gemeentelijk havenbedrijf, hebben inmiddels de noodklok geluid bij minister Maij-Weggen.

De Noordersluis alleen is niet meer voldoende om het hedendaagse scheepvaartverkeer optimaal en efficient af te handelen, aldus het duo. Door het steeds groter worden van de schepen en de toenemende veiligheidseisen neemt het gebruik van de Noordersluis fors toe.

De ingenieursbureaus Frederic Harris en McKinsey & Co. hebben al onderzoek gedaan voor het gemeentelijk havenbedrijf en geconstateerd dat de tweede sluis absoluut noodzakelijk is. Minister Maij heeft inmiddels bekend gemaakt dat er in opdracht van de overheid een breed opgezette studie zal worden gestart naar het functioneren van het sluizencomplex in IJmuiden.

Reageer op dit artikel