nieuws

Errut betonfrees nu lasergestuurd

bouwbreed Premium

De betonvloerfrees EDHG van de Engelse fabrikant Errut is sinds kort uitgerust met een LB-2 laser van Laser Alignment. Deze combinatie stelt de betonfrees in staat om met een nauwkeurigheidstolerantie van ongeveer 7 mm te werken.

Gemonteerd bovenop het draaipunt van de betonfrees pikt de ontvanger van het systeem de lasersignalen op en vertaalt deze visueel door een verticale pijl-aanduiding terwijl tevens een akoestisch signaal wordt afgegeven. Dit stelt de bedieningsman van de machine in staat zich volledig op de machinewerking te concentreren terwijl hij slechts naar de pieptoon van ontvanger behoeft te luisteren. Dit akoestische signaal is duidelijk herkenbaar bovenuit de omgevingsgeluiden of zelfs indien de bedieningsman een oorbescherming draagt.

De frees is zowel verkrijgbaar met een 11 pk benzinemotor als met een 5,5 pk elektromotor. De machine is voorzien van een eigen waterreservoir.

Zowel de laser als de ontvanger worden door de producent 12 maanden gegarandeerd tegen eventuele valschade.

Reageer op dit artikel