nieuws

Duitse bouwers vragen EU financiele steun

bouwbreed Premium

De Duitse bouwindustrie heeft ‘Brussel’ door middel van een appel gevraagd de steun aan de Zuideuropese landen niet ten koste te laten gaan van de steun aan oostelijk Duitsland.

Woordvoerder van deze groep verontrusten is aannemer Th. Rogge, vice-president van de Duitse Bond van Bouwindustrielen en vice-president van de Bond van Europese Bouwindustrielen. De EU heeft DM15,6 miljard gereserveerd voor verbeteringen in de minder ontwikkelde landen van Europa. Rogge meent dat deze middelen niet uitsluitend mogen opgaan aan infrastructurele poen in zuidelijk Europa. Temeer omdat het midden en oost van Europa en Duitsland het zwaarste verkeer moeten verwerken.

Rogge rekent erop dat de bouwactiviteiten in het westen van Duitsland zullen afnemen. De verwachte toename van 3 pro cent zal zich vooral in het oosten van het land voordoen. De regering in Bonn kan daarin volgens Rogge niet nog meer geld investeren. ‘Brussel’ dient in deze bij te springen. De financiele tekorten in het westen van het land maakt ook voor het voormalige West-Duitsland EU-steun noodzakelijk waardoor staat, deelstaten en gemeenten meer openbare werken ke aanbesteden.

Reageer op dit artikel