nieuws

Draaideuren in serie hebben meer capaciteit

bouwbreed Premium

Twee in serie geplaatste draaideuren met twee vleugels hebben een grotere capaciteit dan een enkele draaideur met drie of vier vleugels. Dat is de gedachte achter de nieuwe Twintour van Boon Edam Entrance Technology BV te Edam. Boon liet tijdens de Interbuild een Twintour zien.

Een voordeel van deze entree is, dat hij meer ruimte biedt om rechtdoor te lopen. De kans dat men moet wachten is gering en de eventuele wachttijd is korter dan bij een traditionele draaideur. Bovendien zijn de deuren van de Twintour lichter, wat de veiligheid ten goede komt.

De beweging van de twee draaideuren is aan elkaar gekoppeld. De ene deur houdt tocht tegen als de andere open staat en andersom. Tussen de twee deuren bevindt zich een tochtsluis.

De capaciteit van deuren en sluis is gemiddeld vijftig personen per minuut in een richting bij een (aanbevolen) draaisnelheid van vier omwentelingen per minuut. Deze capaciteit bereikt de Twintour al bij minder breedte dan een enkele, traditionele draaideur.

Vergeleken met de traditionele deur is de Twintour gemakkelijker te gebruiken. Het is echter wel even wennen, dat de deur continu meer doorloopruimte biedt. De Twintour wordt door Boon zelf gefabriceerd.

Elk exemplaar wordt in de fabriek gedurende 24 uur getest en vervolgens gedemonteerd. Dat geeft de zekerheid dat de deur na montage op de bouwplaats direct goed functioneert.

De deurvleugels van de Twintour zijn vanuit elke stand samen te vouwen. In geval van paniek ontstaat zo een onbelemmerde doorgang.

De Twintour kan met spanjoletsloten of een rolluik afgesloten worden.

Reageer op dit artikel