nieuws

Derde Legolandamusementspark naar San Diego

bouwbreed Premium

Het Lego-concern gaat zijn derde Legoland-amusementspark bouwen te Carlsbad in Californie. Met dit definitieve besluit is een punt gezet achter de jarenlange strijd tussen deze voorstad van San Diego en het Prince Williamdistrict ten zuiden van de hoofdstad Washington, dat het park eveneens graag binnen zijn grenzen had gezien. Beide gegadigden waren bereid een miljoenensubsidie aan het po te verlenen.

De beslissing ten voordele van Carlsbad hangt samen met de omstandigheid dat het Disneyconcern heeft besloten om zijn derde park in de buurt van Washington te realiseren. Het Disney-park moet in 1998 gereed zijn. Lego volgt een jaar later.

Voor dit park is een investering van $100 miljoen nodig en krijgt Carlsbad er zeker 700 arbeidsplaatsen bij. Lego beschikt reeds over een attractie -een uit speelgoedbouwsteentjes opgetrokken miniatuurstad- in thuisland Denemarken en is bezig met de bouw van iets dergelijks bij het Engelse Windsor.

Reageer op dit artikel