nieuws

Automatische deur sluit hermetisch

bouwbreed Premium

Eldebe Waldoor BV uit Veenendaal heeft hermetisch sluitende automatische deuren ontwikkeld. Deze zijn bedoeld voor de toegang tot ruimten waar een bacterie- en stofvrije omgeving zeer belangrijk is, zoals operatiekamers, onderzoekcentra, high-tech fabricageruimten en laboratoria.

De schuifdeurautomaat UHS is voorzien van een geleidingsmechanisme dat is gebaseerd op het hef-schuifprincipe. In combinatie met rubber afdichtingsprofielen op het deurblad zorgt dit voor de afdichting, zonder dat het ten koste gaat van de veiligheid en het bedieningsgemak. Bij stroomuitval is bediening met de hand mogelijk. De deur kan ook worden voorzien van een accu-noodopener die de deur automatisch opent bij stroomuitval. Bij brandalarm wordt de deur juist gesloten. Via een noodknop kan de deur dan nog worden geopend om als vluchtweg te dienen. De schuifdeurautomaat kan ook worden voorzien van een spraakmodule waarmee een boodschap naar keuze kan worden weergegeven.

Reageer op dit artikel