nieuws

Tweehonderd MAN-kippers voor Siberisch gasveld

bouwbreed

MAN Nutzfahrzeuge AG heeft van het Japanse handelshuis Nissho Iwai Corporation een opdracht ontvangen voor de levering van 200 kippers aan het Russische gasdistributiebedrijf Gazprom uit Moskou.

De drie-assige rondom aangedreven 36.330 DFAs zullen worden geleverd met achterwaartse en verwarmde kuipkippers. De trucks zullen in de periode van november 1993 tot maart 1994 in gebruik worden genomen. Gazprom zet de voertuigen in bij de ontginning van een aardgasveld op het schiereiland Yamal. Van hieruit wordt een transportleiding op het distributienet naar West Europa aangesloten.

De opdracht is het resultaat van praktijktesten in zeer moeilijk begaanbaar terrein en langdurige onderhandelingen waarbij aanbieders uit de gehele wereld betrokken waren.

De keuse voor deze MAN-produkten werd mede bepaald door de ervaring die de Russen de afgelopen tien jaar hebben opgedaan in o.a. de goudmijnen van Megadan-Susuman en de kolenmijnen van Yakutien.

In verband met de extreme klimatologische omstandigheden, in de winter daalt het kwik tot -50 gr C en ’s zomers stijgt de temperatuur tot boven nul, zijn diverse modificaties aan de voertuigen aangebracht. Zo werd onder meer het koelsysteem en het elektrische systeem aangepast en is onder motor een zware pantserplaat gemonteerd. Om te voorkomen dat de remmen snel vervuild raken door modder en stof zijn deze voorzien van vuilbeschermers. Voor service en onderhoud is ter plekke een magazijn ingericht en beschikt men over een mobiele werkplaats.

Reageer op dit artikel