nieuws

Sociaal plan voor werknemers van Ballast Baggeren

bouwbreed Premium

De voorgenomen fusie van Koninklijke Boskalis Westminster (KBW) en Ballast Nedam (BN) heeft mogelijk personele consequenties. Voor de sectoren baggeren van beide bedrijven is een sociaal plan in de maak.

Volgens betrokkenen ontstaat door de verplaatsing van Ballast Nedam Baggeren uit Zeist naar Papendrecht een aantal dubbelfuncties. Het zou om enkele tientallen mensen gaan.

Vakorganisaties en ondernemingsraden streven ernaar dat de afslanking plaatsvindt zonder gedwongen ontslagen.

‘Het sociaal plan, dat nu wordt opgesteld, zal in het uiterste geval uit de kast worden gehaald’, aldus een van de betrokkenen. ‘Met pre-vut en andere mogelijkheden, zoals een interne vacaturebank wordt het aantal banen bij baggeren op niveau gebracht.’

Het plan van de vakorganisaties om een totaal sociaalplan voor het nieuwe bouw- en baggerconcern op te stellen werd unaniem door de directies van KBW en BN van de hand gewezen. Het argument was dat er niets verandert. De directies van alle werkmaatschappijen behouden hun verantwoordelijkheid.

Reageer op dit artikel