nieuws

Iraelische gordijnwand doorstaat weertest

bouwbreed Premium

Het Arpal gordijn-wandsysteem van de Israelische fabrikant Arpal Aluminium Limited heeft een zware ‘weertest’ goed doorstaan. Bij de test door Taywood Engineering Limited(TEL) te Londen wordt onder andere voor de windtest gebruik gemaakt van een ventilator die veel weg heeft van een vliegtuigmotor met propeller. Het systeem dat is getest bestaat uit een ‘kleef’ gordijnwand van geetrudeerde aluminium verticale hoofdstijlen en dwarssteunen, gevuld met ramen.

Aan de bovenkant is een ventilator aangebracht. Het systeem van de fabrikant te Holon, is getest op luchtpermaebiliteit, waterdichtheid en windweerstand. De procedure heeft plaatsgevonden conform de norm en richtlijn voor goede praktijken voor gordijn-wandmateriaal, dat onlangs is geintoduceerd door het Centre for Window and Cladding Technology (CWCT) in Engeland.

Reageer op dit artikel