nieuws

Interbeton (HBG) koopt Misener Marine geheel op

bouwbreed Premium

Interbeton is eigenaar geworden van Misener Marine Inc. Het onderdeel van de Hollandsche Beton Groep (HBG) verwierf voor een onbekend bedrag 54 procent van de aandelen. Interbeton was al sinds juni 1991 in bezit van een pakket aandelen.

Het is de eerste volledige Amerikaanse dochter van HBG.

Volgens een woordvoerder van HBG versterkt Interbeton zijn marktpositie in Zuid-Oost Amerika en het Caraibisch gebied. Misener, actief op het gebied van beton- en waterbouw, is gevestigd in Tampa, Florida.

De onderneming realiseerde in 1992 een omzet van ruim f. 110 miljoen en is winstgevend.

Interbeton is uitsluitend actief buiten West-Europa. Uit het jaarverslag 1992 van de HBG kan worden opgemaakt dat 16 procent van de omzet (f. 5,1 miljard) buiten Europa wordt gerealiseerd. In dit percentage is ook een aantal activiteiten van de Ham en Tebodin verwerkt. Ondanks de achterblijvende orderverwerving verwacht Interbeton volgens hetzelfde jaarverslag een zelfde resultaat (onbekend) bij een gelijkblijvende omzet (onbekend).

Reageer op dit artikel