nieuws

Grijperbak werkt zonder sluitdraad

bouwbreed Premium

Voor de verwerking van kleine hoeveelheden beton is de truckmixer of betonpomp niet altijd economisch inzetbaar. Daarom is de betonmolen waarmee elk moment de gewenste hoeveelheid mortel kan worden gedraaid nog lang niet van elke bouwplaats verdwenen. Voor die kleine poen heeft de Italiaanse producent Giuseppina een nieuw type betonmolen vervaardigd.

Deze menger, de Giusy S1 onderscheidt zich door een verticaal geplaatste mengtrommel met 500 mm in- en 350 mm uitvoerzijde. De invoeropening ligt op een hoogte van 600 mm boven bodemniveau zodat het handmatig vullen weinig inspanning verlangd. Voor het ledigen behoeft slechts een schakelaar te worden omgehaald waarmee de trommel tegengesteld gaat draaien. De mengschoepen in de trommel voeren bij tegengestelde draairichting de mortel aan de uitvoerzijde naar buiten. Aangedreven door een driephase 380/220 v 1,5 kW of enkelphase 220 v, 1,5 kW elektromotor bereikt de betonmenger een capaciteit van 4 m3 per uur.

Vervolg op pag. 7

Reageer op dit artikel