nieuws

Files op A1 nemen toe door de carpoolwisselstrook

bouwbreed Premium

De carpoolwisselstrook op de A1 bij Muiden leidt tot extra files op de A1. Sinds de opening, twee weken geleden, is de lengte van de files in de ochtendspits toegenomen. In plaats van de gebruikelijke lengte van vier tot zes kilometer, stonden er de afgelopen week files van zeven en negen kilometer. De extra files ontstaan op het punt waar de carpoolstrook eindigt en de carpoolers zich tussen het overige verkeer op de A1 moeten voegen. Volgens Th. Gerritsen van de meldkamer van de Algemene Verkeersdienst in Driebergen is het invoegen inderdaad een probleem. Met name voor automobilisten die van de carpoolstrook komen en na 700 meter de afslag richting Bijlmer willen nemen, ontstaan problemen. In korte tijd moeten ze drie volle rijbanen oversteken. De Algemene Verkeersdienst blijft echter voorzichtig met het trekken van een conclusie. Gerritsen: ‘Het laat zich aanzien dat we een probleempunt hebben maar het kan ook een kwestie van gewenning zijn, we moeten het nog een paar maanden afwachten.’ Het gebruik van de carpoolwisselstrook is in de tweede week iets afgenomen.

Per dag maken zo’n duizend carpoolers van de strook gebruik. De zeven-kilometer-lange wisselstrook werd twee weken geleden door minister Maij geopend. De minister beoogt met de carpoolstrook het aantal files te verminderen.

Reageer op dit artikel