nieuws

Deense Kedler Tarm in Britse handen

bouwbreed Premium

De Britse producent van gasgestookte verwarmingsketels Baxi Partnership heeft de Deense onderneming HS Kedler Tarm AS overgenomen, meldt het financiele Deense dagblad Bemeentersen. HS Kedler is eveneens actief op het gebied van de produktie van verwarmingsketels, niet alleen voor gas, maar ook voor olie en brandstoffen.

Baxi beoogt met de overname het assortiment van het concern (ruim 1000 werknemers) aan te vullen. HS Kedler heeft 200 personeelsleden bij een omzet van ruim f. 50 miljoen per jaar en beschikt afgezien van belangen in bedrijven in Duitsland en Zweden, over een verkoop- en distributievestiging in Straatsburg onder de naam HS France.

Baxi is voor 51 procent eigendom van een personeelsfonds, de rest van de aandelen bevindt zich in handen van individuele, eigen werknemers. Juist deze eigendomstructuur maakt Baxi volgens Bemeentersen interessant.

Reageer op dit artikel