nieuws

CAD-gebruikers bijeen in Rotterdamse Doelen

bouwbreed

Op de jaarlijkse Arkey-gebruikersgroep-bijeenkomst in de Rotterdamse Doelen op 10 december a.s. zal een nieuwe versie van het programma worden gepresenteerd. Op deze dag zijn ook een aantal ontwikkelaars van bibliotheken en applicaties aanwezig, alsmede leveranciers van grafische kaarten, plotters en beeldschermen.

Tekenbureaus en plot-service bureaus zullen presentaties geven. ’s Morgens zijn er lezingen over CAD-werkmethodieken en rendering-software, ’s middags is de gebruikersbijeenkomst. Daar komt het thema uitwisseling van gegevens aan de orde en zal de nieuwe versie van Arkey worden gepresenteerd.

Verbeteringen

Het systeem heeft vijf verbeteringen ondergaan. Allereerst is er nu een referentieview voor samengestelde tekeningen.

Daarmee ke tekeningen worden samengesteld die uitsnedes van verschillende tekeningen op verschillende schalen tonen.

Omdat meerdere referentieviews op een tekening ke komen en die tekening ook nog kan worden voorzien van andere elementen als kaders en teksten wordt het samenstellen van plots sterk vereenvoudigd.

Voorts is er een mechanisme toegevoegd, waarbij in een component niet alleen zowel de drie orthogonale poies als de 3D-representatie zijn opgeslagen, maar dat tussen deze poies ook automatisch kan worden geschakeld.

De 128 lagen worden elk uitgebreid met 10 sublagen. Discipline-afhankelijke aspecten binnen een component ke voortaan van elkaar worden onderscheiden.

De bijeenkomst in de Doelen is voor iedereen toegankelijk na inschrijving vooraf bij Arkey, 03408-18727.

Reageer op dit artikel