nieuws

Arbeidsinspectie geeft bouwer proces-verbaal

bouwbreed

De Rotterdamse Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van een ernstig ongeval, dat heeft plaatsgevonden bij de uitbreiding van het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Bij het hijsen van een bundel hout gleed de bundel uit de hijsbanden. Een persoon kwam daarbij om het leven, vier personen raakten gewond. En nog een ander redde volgens de Arbeidsinspectie zijn leven doordat hij een veiligheidshelm droeg.

Het onderzoek heeft aangetoond dat de last niet op de juiste wijze was aangepikt. Tegen het betrokken bouwbedrijf -Slavenburg’s Bouwbedrijf uit Schiedam- zal daarom procesverbaal worden opgemaakt, aldus de Arbeidsinspectie.

Het aanpikken van lasten en het hijsen met kranen is risicovol en verantwoordelijk werk.

De Arbeidsinspectie is van mening dat dit te vaak wordt onderschat. Extra aandacht voor de instructie aan aanpikkers is volgens de Arbeidsinspectie noodzakelijk.

Reageer op dit artikel