nieuws

Aantal gebruikers EDI verdubbeld

bouwbreed Premium

Het aantal gebruikers van EDI (Electronic Data Interchange, de elektronische uitwisseling van berichten) is in 1992 meer dan verdubbeld. In het jaaroverzicht 1992 van de Stichting Ediforum te Leidschendam staat, dat Nederland in dat jaar meer dan 10000 gebruikers telde. Ook het aantal verzonden berichten steeg met ca. 50% naar 65 miljoen. Van alle gebruikers paste 81% de Edifact-standaard toe. De groei van het gebruik van EDI is een van de onderwerpen tijdens het vierde Nationaal EDICongres, dat vandaag en morgen plaatsvindt in het Congresgebouw te ‘s-Gravenhage.

Centraal thema van de bijeenkomst is de efficientie van zaken doen met gebruik van EDI.

Er zijn sessies voorzien over het beheersen van risicos, elektronisch handeldrijven, de uitwisseling van informatie tussen bedrijfsleven en overheid enzovoort. Tijdens het congres wordt de EDI-Expo gehouden.

Reageer op dit artikel