nieuws

Viereneenhalf jaar cel voor zwartgeld

bouwbreed

Een 37-jarige medewerker van het Leidse timmerbedrijf Marestate is in hoger beroep door het Haagse Hof veroordeeld tot een gevangenisstraf van viereneenhalf jaar. De man zou zich schuldig hebben gemaakt aan het leiden van een zwart geld circuit en valsheid in geschrifte. Een 54-jarige medeverdachte, die momenteel in een Spaans ziekenhuis verblijft, werd tot vier jaar cel veroordeeld. De twee hoeven echter geen geldboete van f. 100000 te betalen waartoe zij eerder door de Haagse rechtbank veroordeeld zijn.

Volgens procureur-generaal J.

Boogaards hebben beide mannen dor het niet betalen van sociale premies de samenleving voor miljoenen benadeeld.

Daarom eiste zij twee weken geleden naast de geldboete gevangenisstraffen van vijf en viereneenhalf jaar. De twee kregen van de Haagse rechtbank behalve de geldboetes een celstraf van viereneenhalf en drieeeneenhalf jaar opgelegd.

Reageer op dit artikel