nieuws

Rookdetector zuigt lucht zelf aan

bouwbreed

ASD (Airsampling Smoke Detection) is een nieuw rookdetectiesysteem van Siemens. Dit systeem wijkt af van andere systemen doordat de rook niet op eigen kracht naar de melder komt. Met een ingebouwde ventilator wordt de lucht uit het te bewaken object aangezogen en daarna via een stoffilter naar de rookmelder gevoerd, die bij voldoende rookconcentratie een alarm genereert.

Het systeem is er in drie uitvoeringen. Op het systeem ASD Mono ke maximaal vier objecten (bijvoorbeeld gesloten kasten met computerapparatuur) worden aangesloten.

Gelijktijdige bewaking van maximaal twintig objecten is mogelijk met ASD Modulair.

Dit systeem is ook geschikt voor ruimtelijke bewaking in bijzondere ruimten waar gewone puntmelders worden toegepast. ASD Flex ten slotte is een systeem dat is bedoeld voor ruimten waarin de apparatuur regelmatig van opstelling verandert.

Reageer op dit artikel