nieuws

Rietveldprijs ’93 gemeente Utrecht voor Theo Bosch

bouwbreed

Zaterdag 11 december ontvangt architect Theo Bosch de Utrechtse Rietveldprijs 1993 voor zijn woningbouw in de wijk Voordorp te Utrecht.

Daarbij wordt in een bijeenkomst, publikatie en expositie het accent gelegd op het bouwen ‘Aan de rand van de stad’.

De jury met Gunnar Daan, Hans van Dijk en Sjoerd Soeters prijst in het juryrapport het ontwerp van Bosch, omdat ‘de ontspannenheid van het landleven, die in menige uitbreidingswijk wordt vernietigd door de doodse strengheid van het gemiddelde woningbouwplan, in dit complex op bewonderingswaardige wijze is gehandhaafd.’

Zaterdagmiddag 11 december vindt een bijeenkomst plaats met discussie, wordt de prijs uitgereikt en een publikatie bij de Rietveldprijs 1993 gepresenteerd, en een kleine tentoonstelling in het Centraal Museum geopend.

Voor informatie en aanmelding kan men telefonisch terecht onder nummer (030) 533711.

Reageer op dit artikel