nieuws

Raad van State geeft bouw stadion Adam groen licht

bouwbreed Premium

De bouw van een nieuw voetbalstadion in Amsterdam mag van de Raad van State beginnen. De gemeente Ouder-Amstel verzocht het rechtscollege vorige week om de bouwvergunning van de gemeente Amsterdam te schorsen. Dat verzoek nu door de afdeling rechtspraak afgewezen. Begin oktober verloor Ouder-Amstel de civiele procedure die tegen Amsterdam was aangespannen om de bouw van een nieuw stadion tegen te houden. Daartegen is beroep aangetekend.

Het nieuwe stadion, bedoeld als de nieuwe thuishaven van Ajax, moet verrijzen aan de Burgemeester Stramanweg in Amsterdam-Zuidoost op een steenworp afstand van de gemeentegrens met Ouder-Amstel. De kleine buurgemeente vreest grote verkeers-, parkeer- en geluidsoverlast en verwijt de hoofdstad onvoldoende rekening te hebben gehouden met de belangen van Ouder-Amstel.

Reageer op dit artikel