nieuws

Oresontregio kandidaat voor spelen 2004

bouwbreed Premium

Investeringen en arbeidsplaatsen vormen voor de Deense Handelskamer het motief om een kandidatuur van de steden Kopenhagen en Malmo voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2004 krachtig te ondersteunen. De suggestie om als Oresontregio een gooi te doen naar de organisatie is afkomstig van Kopenhagens burgemeester Jens Kramer.

Kopenhagen alleen is te klein voor deze opgave, maar samen met Malmo aan de Zweedse kant moet het lukken, vindt hij. Malmos burgemeester heeft zich niet afwijzend opgesteld tegenover de suggestie van zijn collega. De Deense Handelskamer vindt de Olympische Spelen een uitstekende gelegenheid om als Oresontregio de aandacht op zich te vestigen en zich te presenteren als Noord-Europees centrum en toegangspoort tot de Oostzeeregio.

Reageer op dit artikel