nieuws

Orderportefeuille Van RoeyFranki snel verdubbeld

bouwbreed Premium

De Belgische bouwgroep Van Roey-Franki heeft in het eerste halfjaar van 1993 een omzet verwezenlijkt van 6,39 miljard Belgische franks (circa f. 350 miljoen), wat ruim f. 100 miljoen meer is dan in de eerste zes maanden van het vorig jaar. Maar de nettowinst daalde desondanks tot 91 miljoen Belgische franks (f. 4,91 miljoen), terwijl deze in het eerste halfjaar van 1992 nog ongeveer een half miljoen gulden hoger lag.

Sterk punt van de groep Van Roey-Franki blijkt onder meer de orderportefeuille te zijn. Die verdubbelde in een jaar tijd tot 8,5 miljard Belgische frank of een kleine half miljard gulden tegen einde juni van dit jaar. In de eerste zes maanden van dit jaar werkte Van Roey verder aan de bouw van het kantoorgebouw annex luxe-appartementsgebouw Regent 2/Clos Pipiniere voor de Immobiliere Tractebel in Brussel, aan een nieuw administratief centrum voor de chocoladefabriek Callebaut NV in Wieze, aan een appartementsgebouw met commerciele ruimtes voor de NV Reno-Invest in Brussel en aan de renovatie tot kantoren van het vroegere Franciscanerklooster in opdracht van Continental Properties NV in Brussel.

Van Roey ontving verder orders voor onder andere het Nissan European Technology Centre Neos 2 in Louvain-laNeuve, een produktietoren voor Jacobs Suchard in Herentals, de PIB-fabriek voor BASF in Antwerpen en een chocoladefabriek voor Cote d’Or in Halle ten zuidwesten van Brussel.

Van Roey kreeg ook opdracht voor de bouw van een biologische zuiveringsinstallatie voor afvalwater voor Dow Benelux NV in Terneuzen en voor het stadsrenovatiepo ‘Rive Gauche in Sint-Jans-Molenbeek (Brussel).

In Nederland ontwikkelde Van Roey Poontwikkeling BV in opdracht van Nijssen Bouw BV een prestigepo van 24 luxe landhuizen op de vroegere terreinen van Franki Grondtechnieken BV te Capelle aan de IJssel en nog eens 24 vrijesectorwoningen ‘Blixembosch’

in Eindhoven alsmede een po van 150 huur- en koopwoningen/appartementen in Dordrecht.

Voorts bouwde Nijssen Bouw BV een gemengd po met commerciele ruimten en appartementen in Houten en een nieuw distributiecentrum voor de Verenigde Distributiebedrijven in Den Bosch.

Tenslotte leverde het tot de groep behorende Staalbeton de wapening voor de derde uitbreidingsfase van de kaaimuur van het Petroleumdok in Antwerpen, slibwandkooien voor het po ‘City Towers’ in Brussel, paalwapeningskorven voor de funderingen van de nieuwe brug over de Oude Maas in Dordrecht en de wapening van silos in Salzgitter in Duitsland.

Reageer op dit artikel