nieuws

Geen zwaardere stormen

bouwbreed

Op de Atlantische oceaan zijn de afgelopen winters opvallend veel mammoetdepressies verschenen met een luchtdrukwaarde van minder dan 950 mbar.

Die veroorzaakten veelvuldig stormweer met soms catastrofale gevolgen. Duits onderzoek heeft echter aangetoond dat de gemiddelde storm niet erger is geworden dan vroeger en dat zware stormen ook niet vaker voorkomen.

Kortom geen reden voor paniekzaaierij. Dit weekeinde aanhoudend rustig herfstweer dankzij krachtige hogedrukgebieden. Bovendien is het vooral zaterdag tamelijk zonnig. Daarna komt er wat meer bewolking maar noemenswaardig regen wordt niet verwacht. Verder tijdens de nacht en vroege ochtend plaatselijk vorst aan de grond en mistbanken.

Weersverwachting voor het weekeinde: Zaterdag: In de nacht en ochtend plaatselijk mist en vorst aan de grond. Daarna perioden met zon en middagtemperaturen omstreeks 10 grC. De wind is zwak tot matig uit oostelijke richtingen.

Zondag: In de nacht en ochtend mist. Daarna wolkenvelden maar ook af en toe zon en vrijwel overal droog. Middagtemperaturen omstreeks 10 grC en een zwakke wind uit noordelijke richtingen.

Reageer op dit artikel