nieuws

Forum start po Kwaliteitszorg

bouwbreed Premium

De Vereniging Forum Systeemhuizen Bouw waarin zeventien bouwkundige systeemhuizen zijn verenigd, gaat een start maken met haar ‘interne kwaliteitszorg. Gedurende een periode van van zes maanden zal een student van de Universiteit van Amsterdam als afstudeerpo zijn hoofd buigen over een modelkwaliteitshandboek waarin een blauwdruk wordt gegeven van de processen die binnen het systeemhuis ke worden onderscheiden.

Aan bod komen natuurlijk de bedrijfsvoering en de ontwikkeling van de software, maar ook suggesties die de individuele systeemhuizen ke gebruiken bij het opstellen van hun eigen kwaliteitsplan.

De eerste taak die de afstudeerder dient te klaren betreft een analyse van de hoofdprocedures van de systeemhuizen. Vervolgens zal worden bepaald welke procedures nader moeten worden gespecificeerd.

De bepaling van de minimale eisen waaraan door de software-huizen moet worden voldaan, wordt in eerste instantie door de Forumsysteemhuizen ter hand genomen. Zij bepalen de normen opdat vervolgens de overstap gemaakt kan worden naar hetgeen in ISO9000 is opgesteld.

Is deze overstap gerealiseerd, dan zullen de systeemhuizen, evenals alle andere toeleveranciers in de bouw, hun produkten ke laten certificeren.

Reageer op dit artikel