nieuws

CDA-commissie wil Maij op lijst Europese verkiezingen

bouwbreed

Minister Maij-Weggen moet de lijsttrekker worden van het CDA bij de volgend jaar juni te houden verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat adviseert een CDA-commissie onder leiding van oud-premier B.

Biesheuvel.

De huidige CDA-partijvoorzitter Van Velzen staat in het advies van deze commissie op de tweede plaats. Het dagelijks bestuur van het CDA buigt zich woensdag over het advies van de commissie-Biesheuvel.

Maij-Weggen was voor haar ministerschap in het huidige kabinet jarenlang lid van het Europees Parlement.

De minister noemde het advies ‘eervol’. De bewindsvrouw die voor haar ministerschap jarenlang lid was van het Europees Parlement, sluit een nieuwe ministerspost in een volgend kabinet echter niet uit: ‘Dat staat er helemaal los van.’

Reageer op dit artikel