nieuws

Banier draait rond vlaggemast

bouwbreed Premium

Swedamast te Leeuwarden, leverancier van vlaggemasten en toebehoren, brengt een nieuwe banierhouder op de markt. De vlag wordt bevestigd aan de twee armen van de banierhouder en vervolgens op de gebruikelijke manier gehesen.

Voor het verwisselen van een vlag hoeft de mast dus niet meer gekanteld te worden. De banierhouder zorgt ervoor, dat de vlag ook bij windstilte goed leesbaar is. Als er wel wind is, draait de vlag rond de mast en richt zich van de wind af.

De roterende banierhouder hoort bij de vlaggemasten van Swedamast met rende knop en inwendige vlaggelijn.

De voordelen van een inwendige lijn zijn het voorkomen van diefstal en vandalisme, het vermijden van geklapper van de lijn tegen de mast en het opvangen van rukwinden door het contragewicht in de mast.

De lijn is bovendien beschermd tegen weersinvloeden. Voor hen die al beschikken over een polyester holle mast levert Swedamast een inbouwset, waarmee nagenoeg elke mast alsnog van een inwendige vlaggelijn voorzien kan worden.

Het plaatsen van een kantelbare mast van polyester of aluminium is eenvoudig met het Swedamast kantelanker. Dat wordt in de betonnen voet opgenomen. Met stelbouten is de mast in de juiste stand te zetten. Het is ook mogelijk de kantelbare vlaggemast met chemische ankers te bevestigen, bijvoorbeeld op een dak.

Reageer op dit artikel