nieuws

Treuhand lijdt drie miljard mark schade door bedrog

bouwbreed

De Treuhand-organisatie in Duitsland heeft een schade geleden van drie miljard mark door bedrog tijdens privatisering van Oostduitse staatsbedrijven. De Duitse justitie onderzoekt nog enkele honderden gevallen waarbij mogelijk sprake is geweest van criminele handelingen.

De organisatie, die een eigen recherche-afdeling heeft, is ondertussen ruim tweehonderd keer naar de politie gestapt om aangifte te doen. Bij 198 onderzochte gevallen ging de organisatie naar de rechter om via een civiele procedure het verdwenen geld terug te krijgen. Dat heeft inmiddels een bedrag van 2,7 miljard mark opgeleverd.

Het rechercheteam van de Treuhand moest zich bezighouden met illegale valutadeals, manipulatie bij de aan- en verkoop van grond, plundering van de bedrijfskas, frauduleuze boekhouding en corruptie bij medewerkers van de Treuhand.

Het sinds begin 1991 functionerende anti-fraudeteam stelde tot nu toe 1299 onderzoeken in.

Reageer op dit artikel