nieuws

Plannen voor jeugdkliniek in Rotterdam

bouwbreed

Het centrum voor psychiatrie Bavo te Rotterdam verwacht binnen afzienbare tijd toestemming van het ministerie van WVC voor de bouw van een jeugdkliniek naast het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel. De Amsterdamse architect prof. Cees Dam maakte het ontwerp voor dit bouwplan, dat -als alles meezit- volgend jaar februari of maart tot uitvoering zal komen. De bouwkosten worden geraamd op f. 6,7 miljoen.

Eind dit jaar vindt de aanbesteding plaats.

De kliniek zal huisvesting bieden aan 24 jongeren tussen de 16 en 22 jaar die niet alleen psychiatrische problemen maar ook gedragsstoornissen hebben. Behalve voor de bouw van een jeugdkliniek zijn er ook plannen voor het uitbreiden van de al bestaande vestiging met 72 plaatsen voor chronisch psychiatrische patienten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels