nieuws

Nog wat koeler

bouwbreed

Hurricane Emily heeft dinsdag de Amerikaanse oostkust geschampt ter hoogte van Cape Hatteras met windstoten tot meer dan 120 km/uur. Emily trekt zich de komende dagen op de Oceaan terug en neemt sterk in betekenis af.

Kleine storingen, die door Emily worden geinspireerd, voeden een depressie op het midden van de Oceaan. Dat systeem stuwt op zijn beurt weer warme luchtmassas naar het noorden waardoor het krachtige hogedrukgebied reikend van Groenland tot Bretagne voorlopig van geen wijken weet. Voor onze streken betekent dat er in het heersende weerbeeld voorlopig geen verandering komt. Met winden uit noordelijke richtingen duurt de aanvoer van koele luchtmassas voort en met name vrijdag en zaterdag worden geen hogere middagtemperaturen dan circa 16 grC verwacht.

Bovendien buienkansen.

Weersverwachting voor vrijdag: Wisselend bewolkt met enkele buien. Matige, in het noordelijk kustgebied tot krachtig aantrekkende wind uit richtingen tussen noordwest en noord.

Middagtemperaturen omstreeks 16 grC.

Donderdag zon onder: 20.22 Vrijdag zon op: 06.53

Reageer op dit artikel