nieuws

Nieuwe modellen in Case Poclain B-serie

bouwbreed Premium

Op de machinebeurs Matexpo te Kortrijk kon Case Poclain zich verheugen in een goede belangstelling. Die ging voornamelijk uit naar een tweetal splinternieuwe graafmachines uit de B-serie die in het Belgische als wereldprimeur werden gelanceerd. De nieuwkomers zijn de modellen 688 B en 888 B, leverbaar zowel in mobiele – als rupsversie en met een eigen massa van 13,6 tot 17,8 ton.

Het opgefriste uiterlijk van deze graafmachines is vooral te danken aan de nieuwe cabine die ook onderhuids heel wat nieuws te bieden heeft. Ergonomie en bedieningsgemak hebben hierbij centraal gestaan. Ook het verdere gemoderniseerde uiterlijk van de bo venwagen verbergt een belangrijke verbetering van de aandrijftechniek. Ruim 10% van de hydraulische componenten is vervangen. De rupsmachines hebben nu een tweetraps snelheidsregeling en zijn uitgerust met krachtiger rijmotoren met ‘inching control’.

De machine stabiliteit van de mobiele versies bij graafwerkzaamheden is vergroot door toepassing van zwaardere hydraulische ondersteuningen.

Deze zijn afzonderlijk bedienbaar en scharnierend onder de machine gemonteerd. Naast de standaard uitvoering met dozerblad en twee hydraulische steunpoten is ook te kiezen voor vier onafhankelijk bedienbare ondersteuningen.

Reageer op dit artikel