nieuws

Lasershow bij officieel begin van bouw Erasmusbrug

bouwbreed

Met een lasershow en vuurwerkheeft minister Maij-Weggen gisteravond in Rotterdam het officiele begin ingeluid van de bouw van de Erasmusbrug.

De brug moet de verbinding gaan vormen tussen het centrum en de te realiseren Kop van Zuid. Hier moeten in totaal 5300 woningen en 400000 vierkante meter kantoorruimte worden gebouwd.

Maij kondigde gisteren aan dat er tevens een tweede metroverbinding tussen beide oevers, gekoppeld aan de verbreding van de Beneluxtunnel, gefinancierd zal gaan worden uit de Investerings Impuls. Door de bouw van een nieuwe metrostation op de Wilhelminapier wordt de Kop van Zuid ook ontsloten op de Noord-Zuidlijn.

Het ontwerp van de Erasmusbrug, die een lengte van 800 meter krijgt, is afkomstig van de Amsterdamse architect Ben van Berkel. De aannemerscombinatie Grootint (Zwijndrecht), CFE en MBG (Belgie) bouwt de brug. De kosten zijn f. 365 miljoen.

Reageer op dit artikel