nieuws

Lagere toren boven Utrechtsebaan in Den Haag

bouwbreed

De kantoortoren die over de Utrechtsebaan in Den Haag zal worden gebouwd, wordt lager dan aanvankelijk de bedoeling was. Omdat er veel kritiek was op de hoogte wordt het gebouw niet 94 maar 72 meter.

Projectontwikkelaar Multi Vastgoed vindt het verlagen evenwel alleen mogelijk als de economisch zwakkere functie wordt opgegeven. Dit betekent dat er geen hotel in het gebouw wordt opgenomen. Met de Dorintgroep, die dat hotel zou exploiteren, wordt overlegd over andere locaties in de buurt. VNO wordt hoofdhuurder van de nieuwe toren. In het gebouw wordt een vergadercentrum opgenomen en op de begane grond komen horecavestigingen.

De gemeenteraadscommissies voor ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing zullen het nieuwe plan vandaag behandelen.

Reageer op dit artikel