nieuws

Laadschoppen van Atlas E-serie beloond met Blauwe engel

bouwbreed Premium

Met de toekenning van de ‘Blauen Engel’ aan de Atlas 62 uit de nieuwe E-serie, is deze 5 tons machine inmiddels de vierde van deze uit zes modellen bestaande Atlas laadschoppenlijn, die deze onderscheiding te beurt viel.

De blauwe engel wordt toegekend voor bijzondere technische kwaliteiten en die bewegen zich bij de Atlas laadschoppen onder meer op het gebied van de geluidemissie.

Bij Atlas Weyhausen gaan de ontwikkelingen in grondverzetmaterieel ononderbroken door en wordt getracht steeds gelijke tred te houden met de marktwensen ten aanzien van veiligheid, bedieningscomfort en geluidemissie. Verbetering van bestaande machinelijnen leidt bovendien tot verhoging van de prestaties van de afzonderlijke machinemodellen.

Met de modificering in de Eserie, onderscheiden de afzonderlijke modellen zich bovendien door weer belangrijk betere prestaties. Bij een slechts gering toegenomen machinegewicht, maar met meer motorvermogen dat wordt omge zet in een grote hydrostatische aandrijfkracht, is een zeer gunstige gewicht/prestatieverhouding gerealiseerd.

De E-modellen zijn standaard uitgerust met een hydraulische vier-punts snelwisselinrichting, die vanuit de cabine is te bedienen.

Het grotere motorvermogen in combinatie met een grotere pompcapaciteit verleent de Atlas laadschoppen een ongeveer 15% hogere hef- en opbreekkracht.

Door verhoging van de kiplast met ca. 5% laat de stabiliteit van de machines bij het tansporteren van lasten weinig te wensen over.

Reageer op dit artikel