nieuws

Heidemij boekt iets meer winst

bouwbreed

Heidemij, advies en uitvoering op het gebied van milieu, infrastructuur en vastgoed, heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst geboekt van f. 8,3 miljoen tegen f. 8 miljoen in de eerste zes maanden van 1992.

Het bedrijf handhaaft de eerder uitgesproken verwachting dat het resultaat over het hele jaar vergelijkbaar zal zijn met dat van 1992. Vorig jaar verdiende Heidemij netto f. 18,5 miljoen. Heidemij heeft de bedrijfsopbrengsten in de eerste zes maanden sterk zien toenemen, zowel door consolidatie van nieuwe activiteiten als door groei van de bestaande.

Bij de kernactiviteiten is in alle sectoren sprake van een betere marktpositie. De bedrijfsopbrengsten stegen met 23 procent van f. 192,3 miljoen naar f. 237,3 miljoen. Het bedrijfsresultaat groeide met 33 procent naar f. 10,5 miljoen. In de cijfers is het resultaat van het begin dit jaar overgenomen ingenieursbureau Grabowski & Poort verwerkt. De resultaten deelnemingen in de Duitse ingenieursbureaus Asal en Trischler worden in het tweede halfjaar in het resultaat zichtbaar.

Reageer op dit artikel