nieuws

Veldhoven wil experimentele woningbouw

bouwbreed Premium

De gemeente Veldhoven heeft zeven poontwikkelaars uitgenodigd een plan te ontwikkelen voor experimentele bouw van honderd woningen in de nieuwbouwwijk De Polders.

Op die manier wil de gemeente de -tegenvallende- vernieuwingsdrang in de woningbouw stimuleren.

Uit 24 kandidaten selecteerden B en W van Veldhoven de bedrijven Muwi Brabant en Bouwfonds Woningbouw (beide te Eindhoven), Vannel Bouwbedrijf (Oirschot), Beleggingsmaatschappij Helniek en Bouwbedrijf Van Santvoort (beide te Veldhoven), Peter Stok groep (Rotterdam) en Bouwontwikkeling Jongen (Landgraaf).

Zij moeten aangeven hoe zij 40 sociale huurwoningen, 30 vrije sector woningen beneden f. 190000 en 30 vrije sector woningen boven f. 190000 willen gaan bouwen. Het moet daarbij gaan om duurzame, aanpasbare en gevarieerde bouw.

Reageer op dit artikel