nieuws

Pellikaan in zee met ZuidAfrikaanse onderneming

bouwbreed

Het Tilburgse bouwbedrijf Pellikaan ontwikkelt met de Zuidafrikaanse fitness-onderneming Health and Racket Club een sportschool in Amersfoort. Pellikaan financiert de f. 18 miljoen kostende bouw.

Na de oplevering, die in oktober wordt verwacht, houdt Pellikaan een belang van 50 procent in de school. Health and Racket wordt huurder van het pand, aldus een woordvoerder van de Health and Racket Club in Kaapstad.

Het is de eerste Nederlandse sportschool in de keten van clubs. Volgens de zegsman zoekt Health and Racket Club meer Europese onwikkelaars die bereid zijn de bouw van een sportcomplex te financieren.

Health and Racket Club behoort met meer dan twintig vestigingen (inclusief deelnemingen) tot de grotere clubs in Zuid-Afrika, waar sportscholen uitermate populair zijn. In de komende jaren moeten er nog veertien vestigingen bijkomen in Zuid-Afrika zelf. De onderneming overweegt beursnotering aan te vragen.

De Nederlandse sportschool is de tweede (na een buiten Londen) in Europa. De Health and Racket Club ziet een sterke groeimarkt in Europa. Voorheen kocht de Club zelf onroerend goed. Nu zoekt de onderneming partners die willen financieren. Dat legt een minder sterk beslag op het vermogen van de Club en maakt een sneller groei mogelijk.

Reageer op dit artikel