nieuws

Overgang naar wisselvallig zomerweer

bouwbreed

In het zuiden en midden van het land kan het kwik vandaag nog tot 25 grC oplopen. Of dat ook in De Bilt gebeurt is twijfelachtig. Daar is deze hoogzomer (juli/augustus) nog maar een zomerse dag geregistreerd en we moeten ruim 30 jaar terug (1962) voor een hoogzomer met eveneens slechts een zomerse dag. Uiteraard is de maand nog niet voorbij maar veel hoop is er niet meer want vanaf dit weekeinde wordt het opnieuw wisselvallig en koeler.

Een voormalige IJslandse stormdepressie, gisterochtend boven Reykjavik, is daar debet aan. Langs het koufront trekt een storing vanuit Biskaje naar het noordoosten. Deze storing kan tijdens de nacht van zaterdag op zondag en deels zondag overdag regen of zware buien met mogelijk ook onweer veroorzaken.

Weersverwachting voor het weekeinde: zaterdag: Eerst droog met af en toe zon. In de loop van de middag of avond regen of buien mogelijk vergezeld van onweer. Middagtemperaturen tussen 19 grC in het noordwesten tot 26 grC in Limburg. De wind is eerst westelijk en zwak tot matig.

Later een veranderlijke wind.

zondag: Veel bewolking en perioden met regen of buien.

Later van het noorden uit enkele opklaringen.

Middagtemperaturen rond 19 grC. De wind draait naar richtingen tussen west en noord en neemt aan zee toe tot vrij krachtig, windkracht 5.

Vrijdag zon onder: 20.51 Maandag zon op: 06.35

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels