nieuws

Opvoerhoogte balansventilator 50 % hoger

bouwbreed

Inatherm heeft een nieuwe serie compacte balansventilatieunits VEX op de markt gebracht voor de kleinere utiliteitsbouw. Ze kenmerken zich door een 50% grotere opvoerhoogte, waardoor met een kleiner type kan worden volstaan dan voorheen. Het zijn gebalanceerde ventilatie-units met een geintegreerde warmteterugwinning in capaciteiten van 300 tot 3500 m3/h. Ze zijn bedoeld voor kantoren, scholen restaurants, conferentieruimten en dergelijke. Alle onderdelen zijn compact en toch goed bereikbaar voor onderhoud samengebouwd. De goede toegankelijkheid geldt vooral voor die onderdelen die regelmatig onderhoud vereisen zoals, ventilatoren, filters en platenwisselaars. Doordat de opvoerhoogten van de units met 50% is verhoogd betekent dit dan met een kleinere balansventilatieunit meer lucht kan worden verplaatst en dat betekent weer verminderde investeringskosten.

De VEX-toestellen van Inatherm BV te Waalwijk zijn compleet met de benodigde regelapparatuur te leveren. Ze zijn zelfs voorbedraad op de bouwplaats te brengen, waardoor alleen de bedieningskast behoeft te worden aangesloten. Met een bypassklep is on der zomerse omstandigheden, waarbij het in sommige gevallen binnen warmer is dan buiten, het warmteterugwingedeelte in de unit kort te sluiten, waardoor de unit gaat optreden als koeler. Hij koelt dan met de buitenlucht.

.2k/270 incl (en als het nu buiten warmer is dan binnen, hoe koel je dan??)

Reageer op dit artikel